Scroll Top

Piața sistemelor fotovoltaice – în continuă dezvoltare

În prezent orice individ şi comunitate încearcă să-și ghideze activitatea, ținând cont nu doar de profitul obținut, ci şi de contribuția sa în societate. Una dintre marile contribuții reprezintă abordarea problemei climatice de către businessuri şi reorganizarea lor pentru a se conforma țintelor de neutralitate a amprentelor sale de carbon.

Energia verde este una dintre soluțiile cele mai evidente pentru reducerea emisiilor de carbon. Deși pare puţin riscant să te avânți într-un nou domeniu, piața energiei regenerabile se află într-o continuă creștere şi dezvoltare științifică şi tehnologică.

În acest articol vei afla despre tehnologia care stă la baza panourilor fotovoltaice şi potențialul inovativ al energiei regenerabile în viitorul apropiat.

 Tehnologia cu ajutorul căreia funcționează panourile solare

Panourile solare sunt dispozitive speciale care transformă lumina solară în energie electrică. Acestea se mai numesc şi panouri sau sisteme fotovoltaice datorită tehnologiei folosite.

Aceste panouri sunt fabricate din materiale semiconductoare pe bază de silicon. Proprietatea lor naturală este de a genera electricitate din expunerea lor la razele solare. Electronii acestor materiale sunt eliberați şi puși în mișcare de către lumina solară, fapt care creează energie electrică. Electricitatea este apoi direcționată cu ajutorul straturilor conductoare.

Ce este inovativ în domeniul producției de energie verde

De la turbine eoliene fără morișcă până la boilere care funcționează pe baza de microunde, domeniul producției energiei regenerabile continuă să caute soluții sustenabile.

La baza tuturor inovațiilor stau câteva scopuri: reutilizarea materialelor pe cât de mult posibil, evitarea potențialelor daune aduse mediului înconjurător şi aducerea unui beneficiu economic. Astfel, noile trenduri caută o colaborare productivă în direcția consolidării unor industrii longevive, cu resurse nelimitate, fără a emite resturi.

Una dintre cele mai interesante inovații o constituie panourile solare pe bază de deșeuri reciclate.  Deși această idee se află la etapa de prototip, se prezice că panourile vor fi mai ieftine şi mai eficiente indiferent de poziționarea acestora.

Ce anunță 2022 în materie de sisteme fotovoltaice

Pentru următorii ani, sistemele fotovoltaice vor deveni mai eficiente şi mai ieftine. Se observă un trend în continuă creștere a afacerilor şi gospodăriilor care procură şi folosesc panourile solare. În țările mai dezvoltate din vestul Europei există deja gospodării care își alimentează energetic casa cu energie solară.

Când vine vorba de România, la nivel politic şi fiscal, folosirea panourilor solare va oferi beneficii considerabile. La nivel internațional, România este angajată în reducerea emisiilor de carbon şi a gazelor cu efect de seră cu 43,9% până în 2030. Deja există mii de companii care produc, instalează şi oferă consultanță persoanelor fizice și juridice în trecerea de la energia provenită din combustibili fosili la cea verde.

Restart Energy oferă consultație şi ghidare în tranziția ta spre folosirea panourilor fotovoltaice. Programul Restart Solar va ajuta afacerea ta să stabilească o activitate fără emisii de carbon sau deșeuri radioactive.  

Nu ezita să contactezi consultanții Restart Solar pentru mai multe detalii sau să ceri o ofertă personalizată. 

Related Posts