Scroll Top

Cum vor arăta orașele cu clădiri acoperite integral de panouri solare?

Te-ai întrebat vreodată cum ar arăta orașele viitorului dacă toate clădirile ar fi acoperite cu panouri solare? Hai să ne imaginăm împreună cum vor fi localitățile alimentate 100% cu energie solară!

În primul rând, majoritatea caselor ar avea acoperișuri și fațade complet tapetate cu panouri fotovoltaice subțiri, flexibile și ușoare. Vor fi integrate armonios în design, aproape invizibile. Interiorul va fi luminat natural prin panouri semi-transparente.

Clădirile de birouri vor fi și ele îmbrăcate în panouri solare de diverse forme și culori. Turnurile vor avea fațade care se rotesc după soare ca niște flori uriașe pentru a capta mai multă energie.

Blocurile vor avea balcoane acoperite de panouri fotovoltaice subțiri, cu design atractiv. Ferestrele vor fi din sticlă solară care generează curent. Chiar și pereții pe care este graffiti vor avea panouri solare colorate care absorb razele soarelui.

Stâlpii de iluminat și semnele stradale vor integra și ele mici panouri care produc energie verde pentru oraș. Trotuarele vor avea plăci solare care încarcă bateriile mașinilor electrice parcate. Va fi energie solară peste tot!

Orașele viitorului vor arăta ca în filmele SF dacă vor adopta pe scară largă clădiri și infrastructură solară. Putem obține orașe sustenabile, alimentate doar de razele soarelui? Posibil. Și, mai ales, promițător, nu?

Sunt deja orașe și clădiri care aduc viitorul mai aproape și prin arhitectură și funcționalitate dau un exemplu că totul e posibil. Cum ar fi clădirea The Shed din New York, care are peste 500 de panouri solare triunghiulare pe acoperiș, perfect integrate în designul modern al structurii. Arată futurist și produce energie regenerabilă.

Orașul din China, Dezhou este numit și “Capitala Solară a Chinei”, deoarece peste 200 de clădiri au fost acoperite cu panouri fotovoltaice. Inclusiv turnuri de birouri înalte de peste 50 de etaje, care strălucesc în soare.

În Seul există o autostradă acoperită pe o porțiune de 1 km cu panouri solare sub formă de arc, ce furnizează energie pentru iluminat și panouri digitale. Autostrada devine centru de energie verde.

Compania Tesla a instalat 12.000 de panouri solare pe acoperișul noului său centru din California. Este una dintre cele mai mari instalații solare de pe un singur acoperiș din Statele Unite.

Orașele viitorului își vor lua energia din panouri solare și din alte surse regenerabile

La Universitatea Harvard sunt peste 12.000 de panouri fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor. Școala folosește energie solară, economisind milioane de dolari.

Hotelul Crowne Plaza Copenhagen Towers are integrați peste 12.000 metri pătrați de celule fotovoltaice în fațada sa din sticlă. Acestea produc suficientă energie cât pentru a acoperi consumul anual al hotelului.

În orașul japonez Nagano a fost construit un stadion de baseball ce are peste 8.000 de panouri solare instalate pe acoperiș și fațade. Energia produsă acoperă necesarul stadionului și este injectată și în rețeaua locală.

Hoteluri, stadioane, universități, clădiri de birouri – tot mai multe construcții adoptă design integrat cu panouri solare. Este un trend global ce arată că sustenabilitatea este posibilă și profitabilă.

Dacă ai de gând să îți apropii mai repede viitorul, vorbește cu specialiștii de la Restart Energy. Implementăm cele mai ambițioase proiecte.

Related Posts