Liberalizarea pietei de energie electrica de la 1 ianuarie 2021

liberalizarea pietei de energie electrica

Romania, tara noastra libera, isi castiga abia acum libertatea pe piata energiei electrice! Ultima din Europa la acest capitol. Cu siguranta romanii vor compensa acest lucru fiind cei mai grabnici in a beneficia de oportunitate! Se vor informa si vor opta pentru un furnizor optim, care-si stabileste preturile in baza cererii si ofertei cum era de drept dintotdeauna! Liberalizarea pietei de energie este, fara indoiala, o tema dezbatuta pe larg in aceasta perioada.

Ce inseamna faptul ca piata de energie se liberalizeaza complet?

Anul 2021 incepe promitator, liberalizarea pietei de energie electrica este primul semn bun. Autoritatea nationala de reglementare in demersul energiei electrice (ANRE) nu mai detine dreptul suprem de stabilire a pretului in domeniu. Odata cu liberalizarea, se face un transfer de autoritate catre furnizorii de energie electrica. Vestea buna este ca acestia sunt motivati si inclinati sa stabileasca preturile in baza cererii si a ofertei, obtinand astfel tot mai multi clienti multumiti!

Pana acum, 2,7 milioane de consumatori casnici au ales un furnizor de pe piata concurentiala. Schimbarea furnizorului de ultima instanta cu unul de pe piata concurentiala s-a putut face inca din 2015, insa atunci piata era liberalizata doar partial. Preturile erau avantajoase chiar si atunci, diferenta intre preturile furnizorilor de ultima instanta si a celor de pe piata libera fiind de aproximativ 15-20%. Incepand cu luna ianuarie 2021, aceasta diferenta poate atinge cote de 25-30%.

Cererea si oferta au puterea de a reglementa piata si preturile energiei electrice. Cererea si oferta stabilesc un echilibru, echilibru care nu putea fi nicidecum sustinut cand piata era sub monopol. Autoritatea, puterea de decizie finala insa cade pe umerii consumatoriilor casnici. Poti alege cu buna stiinta si cu buna informare furnizorul tau de energie electrica.

Totusi, 69% din totalul consumatorilor casnici de energie electrica din Romania inca au contracte pe piata reglementata de stat, cu furnizorii de ultima instanta.

Desigur, ai primit deja in plicul lunar al facturii de energie electrica, o oferta concurentiala. Daca nu, e momentul sa pui intrebari, sa soliciti. Trebuie totusi sa recunoastem ca cei mai multi dintre noi ne uitam direct la suma ce trebuie platita si nu mai consultam celelalte hartii primite in plic. Sondajele spun ca prea putini dintre consumatorii casnici  stiu ca acum e momentul schimbarii. „Desteapta-te romane” cantam cu incredere, dar sa facem conform versului de mai sus, de multe ori ne vine greu.

Cat timp am la dispozitie pentru schimbarea furnizorului?

Comunicatul de presa din partea ANRE vine cu specificatii clare in privinta acestui proces, iar perioada de incheiere a noilor contracte de furnizare pe piata concurentiala s-a extins recent pana in 31 martie, aceasta fiind data limita pana cand consumatorii au dreptul sa opteze pentru furnizorul dorit.

Incepem 2021 cu incredere, profitand de liberalizarea pietei de energie

Restart Energy isi pune increderea in tine. Tu nu esti unul dintre consumatorii indiferenti, nepastori la ce se intampla in jurul lor. Prin faptul ca citesti acest articol, iti demonstrezi tie si celor dragi ca iti pasa, ca vrei o schimbare spre mai bine. Nu te conformezi pur si simplu! Esti nerabdator mai degraba sa anticipezi schimbarile, sa-ti revendici drepturile si sa beneficiezi in cele din urma, de prezenta de spirit de care ai dat dovada! 

Cum aflu preturile furnizorilor de energie?

Pretul energiei electrice la Restart Energy il poti calcula direct pe site, personalizat pentru dimensiunea locuintei tale. Schimba furnizorul de energie electrica direct online, sau cere o oferta.

Pentru pretul gazului natural si facturi mai mici la incalzire, intra pe pagina de schimbare a furnizorului pentru un calcul detaliat, sau cere oferta noastra completand formularul si o vei primi in e-mail.

Cea mai buna optiune pe care o poti alege in acest moment este cea de furnizare energie electrica si gaz natural, cu oferta EconomisesteX2. In acest fel vei avea cele mai bune preturi, cu toate avantajele pe care Restart Energy ti le pune la dispozitie.

Pentru a putea compara preturile la nivel national, dispui de o aplicatie utila pe site-ul ANRE. Beneficiaza de oferte bune, dar asigura-te ca toate celelalte optiuni pe care ti le ofera noul furnizor sunt la inaltimea asteptarilor tale.

Restart Energy se regaseste in top 3 a celor mai avantajoase preturi pe teritoriul Romaniei. Acest clasament calculat pe ANRE pe pagina web a Stirilor ProTv, iti arata detaliile de care ai nevoie, pe scurt.

Desi preturile variaza de la o companie la alta, nu sunt singurul detaliu la care trebuie sa fii atent. Descopera de la inceput toate beneficiile de plata, instalare contoare si retele inteligente si proiectele viitoare pe care compania pe care o alegi le are in vederea dezvoltarii.

Liberalizarea pietei de energie electrica este in beneficiul tau, al consumatorului, iti aminteste ca esti liber si ai autoritatea de a lua decizii in ce te priveste! Nimeni altul nu hotaraste pentru tine!

E dreptul tau, Restart Energy nu trece peste el, ci il valorifica cat de mult posibil, punandu-ti la dispozitie toate elementele necesare unei decizii coerente!

Verifica cu usurinta ofertele si propunerile noastre la inceput de an, suntem alaturi de consumatorii nostri si suntem atenti sa ne respectam obligatiile. Furnizorii asigura acoperirea consumului clientilor lor! Grija noastra este sa avem grija de tine!

Cum stiu daca sunt pe piata reglementata sau cea concurentiala?

Daca nu te-ai gandit vreodata la schimbarea furnizorului, sigur prima intrebare pe care ti-o vei pune este: „Sunt pe piata reglementata sau cea concurentiala?”. Pentru a afla raspunsul, e suficient sa te uiti pe factura de energie electrica. Acolo va aparea „Factura piata concurentiala” in cazul in care deja ai un furnizor de pe piata libera. In caz contrar, acum e momentul pentru a face schimbarea.

Poti schimba furnizorul direct online, fara intreruperi, intrebari, telefoane, stat la cozi, nimic. Doar tu, contractul si o semnatura online. Atat. Iti surade ideea? Intra aici si schimba furnizorul chiar acum.

Preferi totusi sa ceri o oferta si sa vorbesti cu noi despre detalii? Poti cere online oferta, iar noi te contactam.

Alegeri de milioane de romani!

Suntem cateva milioane de consumatori si avem in fata o alegere importanta. Putem ramane la furnizorul clasic, unde insa se estimeaza cresteri de 10%-25%, sau putem sa ne informam si sa incheiem contracte cu furnizorii din piata libera. Schimbarea este relativ simpla si fara consum mare de energie din partea noastra. Astfel, liberalizarea pietei de energie ne aduce doar beneficii.

La Restart Energy ai optiunea online de schimbare a furnizorului.

Stim ca inca sunt consumatori casnici ingroziti de schimbari, multi se intreaba daca nu cumva se va lua curentul pana va prelua contractul noul furnizor. Ei bine, este cazul  sa lasi toate aceste griji deoparte, schimbarea contractului nu afecteaza si nu intrerupe nici o clipa alimentarea cu energie electrica! O astfel de schimbare  intrerupe monopolul, uniformizarea, conformarea mostenita din generatie in generatie!

 

Liberalizarea pietei de energie este o veste grozava pentru toti consumatorii. Anul acesta aminteste-ti ca ai autoritatea si libertatea sa alegi bine!

Related Posts