Scroll Top

Pregateste masa de Paste in mod economic

Economiseste Paste

Pregateste masa de Paste in mod economic

De sărbătorile pascale, noi, cei de la Restart Energy ne-am propus să te ajutăm la pregătirile pentru mesele îmbelșugate în familie, așa că venim în întâmpinarea ta și a pușculiței cu sfaturi de economisire a energiei, gata de aplicat cât ai zice “ou”.

Dacă vremea de afară îți face cu ochiul te sfătuim să optezi pentru un picnic în mijlocul naturii sau în grădină, te va ajuta să economisești o cantitate considerabilă de KW. În cazul mai puțin fericit în care temperatura nu îți permite acest lucru, iată câteva sfaturi de gătit eficiente din punct de vedere energetic pentru un Paște mai fericit și mai…verde!

1. Alege corect

Alegeți tăvi din email sau de ceramică pentru cuptor. Acestea îți permit să setezi temperatura cu 25 de grade mai puțin față de tăvile metalice, iar mâncarea se va găti repede, eficient și…economic.

2. Preparate ușoare și gustoase

Pentru antreu și garnituri alege legume sau produse care nu necesită gătire. Astfel, vei putea economisi fără a folosi cuptorul sau aragazul, în timp ce oaspeții tăi se vor bucura de preparate fresh și salate delicioase.

3. Gătește ușor și la fel de bine

Cu siguranță nu toate preparatele de Paște trebuie gătite la cuptor. Noi te sfătuim să alegi recipiente de gătire lentă precum prepararea mâncării în oale de ceramică (folosing aragazul la foc mic) care vor da un gust deosebit mâncării și îți vor ajuta factura de energie electrică din această lună.

4. Gătește eficient

Introdu în cuptor cât mai multe feluri de mâncare în același timp pentru a reduce perioada de funcționare a cuptorului.

5. Aragaz vs grătar

Nimic nu se compară cu gustul cărnii pregătite la grătar alături de legume. Dacă dispui de un grătar, alege să gătești o parte din preparate folosindu-te de acesta. Astfel, economisești cantități importante de energie pe care e-ai fi consumat cu aragazul sau cuptorul electric.

6. Pregatește-te din timp

Scoate carnea din congelator cu o zi sau două înainte de a o găti. Astfel, nu va fi nevoie să o decongelezi în cuptor sau sub jet de apă și aceasta se va marina mult mai bine, fără a-și pierde din gust.

7. Răcește înainte de a depozita

Lasă alimentele fierbinți sau lichidele să se răcească înainte de a le pune în frigider. În caz contrar, frigiderul va fi mult mai solicitat și factura de curent mai mare.

8. Nu trage cu ochiul

Nu deschide ușa cuptorului pentru a arunca o privire asupra preparatelor. Deschiderea ușii cuptorului scade temperatura din interior cu până la 25 de grade – ceea ce mărește timpul de gătire și consumă energie. În schimb, pornește lumina cuptorului pentru a verifica starea preparatelor.

9. Prăjituri la grămadă

Nu există sărbătoare fără ceva dulce, însă factura mai mare de curent e și ea nelipsită din proces. Pentru ospățuri pline de bunătăți, te sfătuim să gătești câte 2 sau 3 prăjituri odată, nu pe rând. Astfel economisești energie, timp și le satisfaci toate dorințele pofticioșilor de la masă.

P.S: Poți oricând să optezi pentru deserturi reci 😉

10. Doar cât e nevoie

Înainte ca preparatul din cuptor să fie gata, oprește cuptorul. Căldura din acesta se va menține, iar tu te vei putea bucura de același preparat economisind energie și gaz.

Ne dorim ca sfaturile furnizate de Restart Energy să îți fie de folos și să ai parte de sărbători fericite și…cât mai verzi din punct de vedere energetic împreună cu prietenii și familia.

Niciodată nu e târziu să adopți metode “sănătoase” pentru casă și facturile de utilități, iar noi te așteptăm pe Facebook-ul Restart Energy pentru un concurs cu iz de…primăvară în portofel.

Participă și tu! Ai toate detaliile mai jos.

Dragă client,Ne apropiem cu pași repezi de sărbătoarea Paștelui, iar iepurașul Restart nu mai are stare, așa că a pus…

Publicată de Restart Energy pe Luni, 2 aprilie 2018

Related Posts